18 september, 2022

#179 – Torbjörn Andersson – teknisk innovation vs cyberhot

Avsnittet: 179 – Torbjörn Andersson – teknisk innovation vs cyberhot
Inspelat: 2022-09-15 (publicerat 2022-09-18)
Deltagare: Mattias Jadesköld, Erik Zalitis och Torbjörn Andersson.
Detta avsnitt är ett samarbete med Medius.

Lyssna på avsnittet – teknisk innovation

Medan du lyssnar

I dessa dagar är det alltid trevligt att prata med folk som förstår att zero trust network/architecture är en nödvändighet. Torbjörn talar väl för konceptet och ser verkligheten för vad den är. Torbjörn drogs tidigt till den kreativa sidan av datorer och blev det snabbt IT-säkerhet. Året var då 1997 och man började ana att vi snart skulle få en mycket annorlunda värld tackvare och pågrund av Internet.

Idag arbetar han operativt för att se till att Medius, som ervbjuder elektronisk fakturhantering, har en plan för att skapa ”teknisk innovation”. Han ser detta som positivt, men inser att säkerheten måste vara med. Jag passar på att fråga om han ser någon konflikt mellan nya funktioner, som är innovation och säkerheten. Men svaret är att de visst går att ha båda om man planerar för det. Och det håller jag med om.

Han säger också att ”Våra kunder litar på våra system” och ”Vi måste vara transparanta…”. För precis så ser världen ut. Och att upptäcka attackerna är också viktigt. Men det som få andra faktiskt kommenterar på, är självklart för honom: att öva på säkerheten. Och det vet jag själv: det ofta är lätt att missa. Men övningar där man testar att man kan hantera kriser.

Zero trust – teknisk innovation som är ett måste

Torbjörn menar på att ”det är en naturlig väg”, vilket det inte alltid varit, något alla som jobbat i braschen tyvärr vet. Det är därför så få använder det fullt ut, men han menar på att detta är vad som gäller nu. Att kunna jobba var som helst och med vem som helst är dagens lösenord. Det är teknisk innovation som vi inte kan vara utan.

Länkar – teknisk innovation

Felaktigheter

  • Inget att rapportera denna gång. Kommentera gärna om ni inte håller med om hittar fel i något vi sagt.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top