#240 – Ransomware, Lessons learned med Truesec

Under en FOKUS-kväll hos SIG Security diskuterade Mats Hultgren och Viktor Sahin-Uppströmer (båda från Truesec) om vad vi lärt oss hittils kring Ransomware.

Och denna duo borde veta, för Mats tar krisledningen när organisationer drabbas och Viktor arbetar med bevisföringen i forensiskt arbete. I detta avsnitt ger de lyssnarna en inblick hur ett krisarbete går till men över hur de Nordiska organisationerna har drabbats under 2023. 

Ett intrång utmanar organisationer psykiskt, fysiskt och dess teknikförståelse. Att arbeta snabbt och att kunna hitta felet skyndsamt för att minimera effekt och intrångets påverkan är Viktor och Mats varda. Lyssna på Viktor som fått arbeta på många incidenter där det händer samt en erfaren Mats Hultgren om hur organisationen påverkas i stridens hetta.

Detta avsnitt deltar även Kent Illemann från Sig Security i resonemanget kring arbetet i omfattande attacker. Han avslöjar även vad för spännande FOKUS-kvällar som är på gång (mer finns här – https://www.sigsecurity.org/)

Truesecs samlade insikter finns beskrivna i den nyligen utkomna rapporten:
https://insights.truesec.com/hub/report/truesec-threat-intelligence-report-2024 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top