#211 – Cyber Warfare and Russian Cyberspace Operations in Ukraine

I veckans avsnitt av IT-säkerhetspodden intervjuas två experter inom cybersäkerhet, Janne Haldesten vid Sectyne och dr Oleksandr Adamov vid Nioguard Security Lab. Diskussionen bygger på en FOKUS-kväll som gästerna hade för SIG Security den 26:e april. Invasionen startade i februari 2022, hur har de ryska cyberattackerna utvecklats sedan dess?

Cyberkrigsföring går ut på att slå ut, sabotera eller manipulera fiendens tele- och datakommunikation på ett sätt som även drabbar civila.

Syftet med cyberkrigsföring är ta kontrollen över viktiga tillgångar i landet, exempelvis kraftverk, transporter, flygplatser och olika myndigheter. Det kan också vara ett sätt att sprida falsk eller vilseledande information genom att infiltrera nyhetsmedier och andra informationskanaler.

– Tillsammans med Adamov och Haldesten går Erik Zalitis igenom olika ryska strategier. Exempelvis wiper-attacker som raderar hårddiskar och AcidRain som attackerar satelliter. Det blir spännande lyssning med två intressanta gäster som har god förståelse för hur Ryssland agerar.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top