24 april, 2022

#165 – GitHub vs. DDoS

Github har en katt/bläckfisk som symbol och Mattias tyckte det stackars djuret behövde brinna lite i bilden. Men det är symbolisk kattbränning. Vi är mycket emot att bränna levande djur och människor.
Stekt katt? Nej, det låter inget vidare. Detta är dessutom en bläckfisk-katt…

Avsnittet: 165 – GitHub vs. DDoS
Inspelat: 2022-04-22 (publicerat 2022-04-24)
Deltagare: Mattias Jadesköld och Erik Zalitis
Detta avsnitt är ett samarbete med Nordlo.

Lyssna på avsnittet – Github

Medan du lyssnar – Github

Doubt - In the battle between You and the World, Bet on the World.
Despair.com – Internets sura gamla gubbar och kärringar. Det är därför vi älskar er…

Github är en mycket populär sajt att ladda upp, sprida och samarbeta med andra inom programmeringsområdet. Det tillåter dig att hantera och utveckla dina program på ett säkert- och strukturerat sätt. Siten är viktig för organisationer och företag och dess frånvaro skulle betyda stora problem för många personer. Och det var just det som hände 2015 och 2018, när siten togs ner av en DDOS-attack. Man kan säga att det är när världen går ihop och attackerar en site. Sådana attacker är inte att leka med och vi funderar på motiven till det.

Ville Kina inte att två utpekade projekt skulle få finnas där? Det är en teori, som vi inte kan bekräfta. Men det är rätt enkelt att tro, då Kina ogillar att Github blivit en plats där man fortfarande kan skriva negativ kritik mot regimen. Kina försöker lösa problemet med sin egen ”Github” som de kallar för Gitee.

Varför har februari 28 dagar?

svenskahogtider.se har det riktiga svaret för er som faktiskt vill veta:

Kort svar: Att februari är den månad som har minst antal dagar av alla årets månader beror på att februari för väldigt många år sedan var årets sista månad och därmed den månad som man lämpligast la till eller drog bort dagar ifrån.

Borde världen stänga in sig?

Vi kommer in på frågan om varför Ryssland, Kina och Europa tittar på att göra sig oberoende av resten av världen. Det finns ju många anledningar, men jag beklagar att denna globala värld som skulle skapas av Internet nu verkar frångås av allt fler. Det skulle ju inte bli såhär, skulle det? Kinesisk Github, behöver vi det, medan Internet blir allt mer reglerat?

Ljudnörderi

Sorry, men detta måste jag bara få visa.

Podcast gjord som om det vore en radiostation? Kan det funka? Vi testar!

Detta avsnitt av podden är skapat genom en mjukvara som oftast används av professionella radiostationer. Det är ett test för att se om man kan korta ned ledtiderna med mastring och produktion. Ville bara visa detta för er som är intresserade av ljudteknik.

Länkar – Github

Felaktigheter

  • Inget att rapportera denna gång. Kommentera gärna om ni inte håller med om hittar fel i något vi sagt.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top