21 november, 2021

#144 – Att upphandla IT-säkerhet

En bild på Thomas Sevilä framför mikrofonen. Han arbetar med upphandlingar.
Thomas Sevilä på plats i vår studio.

Avsnittet: 144 – Att upphandla IT-säkerhet
Inspelat: 2021-11-19 (publicerat 2021-11-21)
Deltagare: Mattias Jadesköld, Erik Zalitis, Thomas Sevilä, Per Rapp.
Detta avsnitt är ett samarbete Ecenea.

Lyssna på avsnittet – upphandling

Medan du lyssnar – upphandling

Man får en rätt bra bild på hela avsnittet bara genom vår inledning:

Mattias: Vikten av en bra beställning och underlag till en upphandling har vi i IT-säkerhetspodden touchat några gånger. Mest i förbifarten men aldrig på djupet. Så det är dags nu att fundera på vad som egentligen kan hända när kunskap brister och djupa insikter inom särskilt IT-säkerhetsområdet inte finns men man har samtidigt målet att upphandla inom området.

Erik: Ja för det ligger väl på något vis i sakens natur att det är komplext att upphandla IT-säkerhet. Jag om någon vet ju hur snabbt det svänger i branschen – nya hot, nya attacker och nya skyddsmekanismer.  Så det är inte ovanligt att den upphandlande organisationen lämnar över saken till en upphandlings-konsult. Och några som verkligen vet hur man tänker kring detta är Per Rapp och Thomas Sevilä.

Mattias: Japp, Thomas och Per arbetar på Ecenea som upphandlingskonsulter och driver något de kallar ”IT-forum”. Så, välkommen till avsnittet av IT-säkerhetspodden där vi kommer lära oss IT-säkerhet ur upphandlarens synvinkel. Jag heter Mattias Jadesköld och mitt emot mig sitter Erik Zalitis. Välkommen till IT-säkerhetspodden som idag är ett samarbetsavsnitt med Ecenea.

Ecenea beskriver sig själva såhär

Ecenea har stor erfarenhet inom strategiskt inköp och offentlig upphandling. Bland våra konsulter finns experter på stora komplexa entreprenadupphandlingar, vård och omsorg, varor och tjänster och IT.

Vi erbjuder också våra kunder rådgivning och konsultation inom offentlig upphandling och utbildningar med utgångspunkt från kundens behov.

Länkar – upphandling

Felaktigheter

  • Inget att rapportera denna gång. Kommentera gärna om ni inte håller med om hittar fel i något vi sagt.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top