18 oktober, 2020

Show Notes för #96 – Hillary Clintons epostserver

Jag tror problemet var att de var lite väl lugna med det hela. En god portion panik hade nog varit bra, när servern vart hackad.

Avsnittet heter #96 – Hillary Clintons epostserver
Det spelades in 2020-10-16 och lades ut 2020-10-18.
Deltagare: Erik Zalitis och Mattias Jadesköld
Show notes skrivna av Erik Zalitis.

Man skulle kunna säga att de Amerikanska presidentvalen 2008 och 2016 är de första där hackare började kunna påverka dem på riktigt. Det är många berättelser vid det här laget, men denna gång handlar det om Hillary Clintons epostserver och hur denna kom att påverka hennes förtroende negativt.

Avsnittet beskriver händelseförloppet bra, så jag tänker inte nämna det här, utan använder istället detta utrymme för att förtydliga saker.

Vid 23:48 tar jag en kort utvikning om epostskandalen 2016, där epost från Demokraternas valkampanj läckte ut. Detta visar på att det inte enbart är Hillarys server som varit ett problem.

Att redigera inslaget blev stökigare än vad jag väntat och jag satt in på småtimmarna och försökte få ihop alla delarna med utvikningar så att de hängde ihop. Men till sist fungerade det som det skulle.

Errata

  • En första version av detta avsnitt hade en del problem med hur det redigerats. En korrigerad version lades ut runt 11:10 söndagen den 18 oktober.

Länkar

Hillarys epostserver:
https://en.wikipedia.org/wiki/Hillary_Clinton_email_controversy

DNC-läckan 2016:
https://en.wikipedia.org/wiki/2016_Democratic_National_Committee_email_leak

Vem är Guccifer?:
https://en.wikipedia.org/wiki/Guccifer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top