18 maj, 2019

Den ”hemliga sektorn”

Ni känner ju till begreppet ”Offentliga sektorn” och ”Privata sektorn”, men känner ni till den ”Hemliga sektorn” ? Ok, det är inte det officiella namnet, men försvarsbranschen har många spännande projekt igång och om du arbetar inom IT-säkerhetsområdet finns det mycket som kan vara bra att delta i. Det kräver dock rent mjöl i påsen! Om du får chansen att jobba som konsult i något försvarsbaserat projekt måste du gå igenom intervjuer och säkerhetskontroller, så om din ekonomi är trasslig eller du har gjort något brottsligt nyligen är detta inte för dig!

Skulle du få chansen att jobba för något försvarsinriktat kommer du hamna i en värld med många intressanta projekt och konstruktion av diverse saker som är till för att försvara landet. Det kommer också sätta din disciplin på prov. Jobbar du med något hemligstämplat, kan du inte bara trycka ner pappren i stövelskaften och gå ut ur byggnaden! Du arbetar hela tiden på ett metodiskt sätt så att ingenting försvinner eller faller i fiendens händer. Tyvärr blir det normalt inte några hemliga fraser, agentutbyten eller samtal med skumma typer i trenchcoat när du jobbar inom den hemliga sektorn. Men du kan lära dig en hel del om hur säkerhet går till i en värld där det som folk räknar som överdriven försiktighet är vad som är normalt förfarande här.

Vad du också lär dig är att du kan bidra till att förstärka vårt försvar och samtidigt få en bild i hur en riktigt säkerhetsmedveten bransch fungerar.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top