15 augusti, 2020

Show Notes för #87 – Hollywood och hackaren – tre filmer som gör det rätt

Ok, det är film-hackning, men vad sjutton gör växeln -0??

Avsnittet heter 87 – Hollywood och hackaren – tre filmer som gör det rätt
Det spelades in 2020-07-02 och lades ut 2020-08-16.
Deltagare: Mattias Jadesköld och Erik Zalitis.
Show notes skrivna av Erik Zalitis.

Såååååå…. Vi är tillbaka med ett lite mer skämtsamt avsnitt där vi skrattar gott åt Holywoods oförmåga att förstå hackning. Helt ärligt behandlar de hackare som om de vore magiker från en fantasy-story. Kommandona de skriver på sina terminaler är ingenting annat än besvärjelser som de kastar vid tangentbordet. Så min jämförelse med alignments i rollspelvärlden är inget jag valt på slump. Det heter dock chaotic neutral och inte tvärtom:
http://easydamus.com/chaoticneutral.html

Sen vill jag notera att det låter som jag säger att NMAP kan användas för war dialing, det kan den inte. Jag uttryckte mig lite klumpigt, men menar helt enkelt att NMAP är som en war dialer fast för nätverksenheter. Egentligen inte en felsägning, men behöver förtydligas.

En accoustic coupler. Att tala om två muffar på en sandal är nog ingen vidare liknelse. Det är mer två muffar på en glasögonlåda, eller hur?

Mattias är nog rätt trött på mina utvikningar om retroprylar vid det här laget, men jag måste ändå få nörda ner mig i IMSAI-datorn och sandalen… eh… modemet.

Toneloc var en av den gamla tidens war dialers:
https://en.wikipedia.org/wiki/ToneLoc

Hollywood OS

Nu kan jag inte hitta det, men första gången jag såg begreppet Hollywood OS, var i en web serie där några IT-snubbar byggde ett och givetvis hade det blinkande varningsmeddelanden, rullande text, ljud när man tryckte på knapparna och så vidare. Eftersom jag inte hittar den (Vadå ”Internet glömmer aldrig” ?) får ni nöja er med dennas guide:
http://nand.net/~demaria/hollywood.txt

Nmap och porr

Screen is up here, dude!

För ett antal år sedan hade Nmaps hemsida en artikel om en filmad användarguide där en barbröstad kvinna lärde ut hur man använder verktyget, men de fick ta ner den, på grund att alla laddade ner bilderna och det blev för dyrt för dem ha dem kvar. Ibland undrar jag om vi människor egentligen är illa evolverade Bonobos…

Filmen heter ”HaXXXor Volume 1: No Longer Floppy” där E-lita (3-13378?) demonstrerar Nmap. Jag rekommenderar att man INTE söker efter den av ganska uppenbarliga skäl.

Här är alla gånger som Nmap setts i filmer (inklusive exemplet ovan!):
https://nmap.org/movies/

Portskanning är inte ett brott!

Tycker inte ja i alla fall, så om du har dolda portar som du inte vill ska hittas, bör du nog tänka om. Det är svårt att skydda sig mot att folk skannar dina nät om de kan nås från Internet.

Film: War games

Vi går ju igenom handlingen rätt ordentligt, så vi kanske inte ska prata så mycket mer om den här. Jag läste nyligen att John Lennon var tänkt att spela professorn i filmen. Men hans liv tog slut när han mördades av Mark Chapman december 1980, så det blev aldrig av.

Film: Matrix reloaded

Ja, jag gillade aldrig Matrix reloaded och Matrix revolting… ehh… revolutions. Däremot gillar jag att man kan hacka AI med SSH.

Och det är nördpoäng på att pausa sin DVD eller VHS

Appropå det där Family guy-avsnittet jag pratar om…

JA! Jag är #kränkt! Skämtet borde vara roligare. Seth för tusan!

Film: Office space

”Det är ju min häftapparat” tyckte mannen som inte riktigt fattade att han fått sparken, men ändå satt kvar. Filmen är ganska absurd och slutar med mordbrand och rutten moral.

Penny shaving och salami slicing är intressanta attacker där man i små steg, långsamt stjäl stora värden:
https://en.wikipedia.org/wiki/Salami_slicing

Sen låter de ju onekligen ganska ekivoka (vem är Penny, förresten?) vilket inte undgår oss i denna mer flamsiga diskussion.

Länkar

NCIS hanterar hackare riktigt illa … och sedan riktigt väl:
https://www.youtube.com/watch?v=u8qgehH3kEQ

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top