#7 – Surfa Lugnt

 • 35:35
 • 06 januari, 2019
 • 48.86M

”Det värsta är inte att få dåliga kommentarer. Det värsta är att inte få någon alls.” säger en pojke till Karin Nygårds.

Vi kliver utanför det tekniska IT-säkerhetsspåret och pratar med Karin Nygårds, ordförande på Surfa Lugnt, gällande säkerhet för barn och ungdomar nu när det finns två världar att oroa sig över – den vanliga köttvärlden och Internet-världen.
Vad gör skolorna idag? Hur ska man göra som förälder när ens 8-åring vill köpa ett par stövlar i ett dataspel för farmors julklappspengar?

2 comments

 1. Richard skriver:

  Ta gärna upp lite runt säkra mobiltelefoner. Har själv upplevt hur enkelt det är att komma in i mobiler. Har själv hackat mina äldre mobiler med olika metoder och tycker att det är för enkelt.

  1. Erik Zalitis skriver:

   Tjena Richard. Jo, det är helt klart ett bra ämne. Som du säkert förstår kan vi inte ge tips om hur man gör, eftersom vi håller oss till att vara på den lagliga sidan, men det är ett bra diskussionsämne. Dels kan man prata om att man kan ”roota” en mobil, men även går det att ta upp om hur osäkra appar i appstoren kan ta över din mobil. Och sen finns det ju en del mycket skrämmande attacker där ett enkelt SMS kan ta över en mobil (om du minns den sårbarheten i iPhone för några år sedan). Jag kollar med Mattias om vi skulle kunna göra något sådant. Tack för ditt förslag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top