#167 – Ryssland vs USA med Sig Security

Ryssland har setts som en av de mest aggressiva aktörerna vad avser cyberoperationer. Däremot kvarstår många frågor om vad Ryssland gör åt sitt egna cyberförsvar eftersom de själva råkat ut för rejäla IT-säkerhetsskandaler och attacker både före och under invasionen av Ukraina. Och hur är det med USA? Vad händer i USA i rådande säkerhetspolitiska läge och hur ser de på saken just nu? Det och mycket annat handlar dagens avsnitt av IT-säkerhetspodden om.

Mikael Simovits är kryptolog med lång erfarenhet av att arbeta inom data- och nätverkssäkerhetsindustrin och dessutom skicklig pen-testare. Pontus Krohn är en före detta svensk marinofficer med över 30 års tjänst. Han har under fyra år tjänstgjort som förbindelseofficer vid Pentagons utvecklingsavdelning för gemensam krigföring. För närvarande tjänstgör Pontus som lektor i underrättelsestudier vid Mercyhurst University i Erie, Pennsylvania.

Detta avsnitt är ett samarbetsavsnitt med Sig Security och som bygger på deras föreläsning från i mars i år. Intervjuare: Erik Zalitis. Inledning av Mattias Jadesköld.

Show notes:
https://www.itsakerhetspodden.se/167-ryssland-vs-usa-med-sig-security/

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top