20 juni, 2021

#128 – Trickbots moder

Kanske inte den bästa bilden att använda på Tinder.

Avsnittet: 128 – Trickbots moder
Inspelat: 2021-06-20 (publicerat 2021-06-20)
Deltagare: Mattias Jadesköld och Erik Zalitis

Lyssna på avsnittet

Medan du lyssnar

Den här historien börjar för mig i ett mail från min far. Vår släkt har rötter i Lettland på min fars sida och han har skickat detta mail där han skriver ”En Lettisk kvinna som tydligen gjort ett livsfarligt virus. Får troligen fängelse”. Jag blir intresserad och pratar med Mattias som börjar göra research om henne. Som vanligt är uppgifterna knapphändiga, men vi kommer rätt snabbt fram till att hon är intressant som person och som hackare.

Kanske var hon besviken på att hon inte fick bli programmerare och valde då den ”mörka sidan”. Hennes kommentarer tyder på det. Eller kanske var hennes entreprenörsanda och ”nu kör vi”-mentalitet det som gjorde att hon hoppade på något nytt utan att tänka för mycket på eventuella konsekvenser.

Jag kan inte låta bli att tänka på Ingegerd Engfelt och hennes vilda planer om att utmana de Japanska kassettjättarna och som slutade med hennes död i en skogsdunge. Det finns allt från att köra utan att tänka på konsekvenserna och en stor dos bitterhet i båda historierna som ser paralleller mellan.

Jag roade mig också att skicka en hälsning till Karl-Emil Nikka och Tess Hamarks utmärkta podd ”Bli säkerpodden”.

Sen får ni ursäkta att jag gör lite reklam för Flashback, tracks from the past som spelar trackermusik och pratar retrodatorer på Engelska.

Länkar

Felaktigheter

  • Inget att rapportera denna gång. Kommentera gärna om ni inte håller med om hittar fel i något vi sagt.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top